Hírek

A Járműipari Kutatóközpont hallgatói az idei évben is eredményesen szerepeltek a Tudományos Diákköri Konferencián

Az előző évekhez hasonlóan a Járműipari Kutatóközpont munkatársai és gyakornokai az idei évben is érdekes előadásokkal készültek a Tudományos Diákköri Konferenciára. A kutatóközpont oktatói és hallgatói eltérő témákban végeztek kutatásokat, amelyeket a konferencián hét különböző szekcióban mutattak be a szakmai zsűri és a résztvevők számára.

A Műszaki technológiák és innováció szekcióban Dobay Tamás ért el második helyezést, aki konzulensével Hollósi Jánossal az objektumdetektáló neurális hálózat predikciós pontosságát vizsgálta zajterheléssel. Továbbá szintén ebben a szekcióban hangzott el Mesics Mátyás és konzulense dr. Horváth Ernő „Trajektória-tervezés önvezető járművek számára nagy felbontású térképek és Autoware segítségével” című előadása is. 

A kutatóközpont gyakornoka Krecz Dávid, Sági Jánossal és Rácz Balázzsal csapatban ért el első helyezést „Személyreszabott ortézisek készítése 3D-s technológiával” című előadással a Technológiák és fenntarthatóság szekcióban. Szakmai konzulensként dr. Faragó Beatrix egészségügyi oldalról és dr. Titrik Ádám műszaki oldalról segítette őket a sikeres kutatás elvégzésében.

A Járműipari Kutatóközpontból nem csak a mérnök hallgatók, hanem a közgazdász gyakornokok is szép helyezéseket értek el a konferencián. Az Economic update szekció – korunk kihívásai szekcióban  Fodor Dorina ért el harmadik helyezést „Dark patterns megjelenése az online térben” című előadásával, melyre dr. Eisinegerné dr.Balassa Boglárka készítette fel. Szintén ebben a szekcióban vett részt Kelemen Kitti „Tesla jövedelmezőségének prediktív elemzése” című előadásával és Vig Sára Gerda „Különböző járműfejlesztő programok finanszírozása, Outsource, vagy In-house preferencia trendek” című előadásával. Konzulensuk dr. Tóth Árpád készítette fel őket a konferenciára, amely eredményeként Sára a szekció második helyezését nyerte el.

Szintén közgazdász hallgatóként nyert első helyezést Csidei Márk, egykori a kutatóközpont egykori gyakornoka, aki dr.Remsei Sándor felkészítésével „MOOC Platformok elfogadottsága a hazai vállalatok körében”-című előadásával a Társadalmi és gazdasági folyamatok szekció legjobbja lett.

A Járműmérnök szekcióban vett részt Hunyady Gergely „Irányítástechnikai Keretrendszer Fejlesztése Önvezető Versenyautó Hajtásláncának Szabályozásához”-című előadásával. A dolgozat sikeres elkészítésében konzulense Kuczmann Miklós segítette.

A Távközlési szekcióban vett részt Buzási László és Pethő Zsombor, akik a Dróntechnológia Laboratórium munkatársaiként szoros kapcsolatban állnak a kutatóközponttal. Szakmai konzulensük Liszi Máté segítette őket a dolgozatírás során. Buzási László „IoT eszköz funkcionális és EMC tesztelése, mérése” című előadásával és kutatásával a harmadik helyezést érte el a konferencián.

A Járműipari Kutatóközpontban kiemelten fontosnak tartjuk a kutatói utánpótlás biztosítását, amelyre a Tudományos Diákköri Konferencia minden félévben kiváló lehetőséget biztosít. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy kollégáink és gyakornokaink kimagaslóan eredményesek az előadások között. Ezáltal gratulálunk minden résztvevő hallgatónak az elért szép helyezéshez.