Hallgatói Tehetséggondozás

Arrabona Racing Team

A csapat 2014-ben alakult a Széchenyi István Egyetem Járműfejlesztési Tanszékén. Az ART a Formula Student versenysorozatban vesz részt, azon belül is a belsőégésű jármű kategóriában indulnak a versenyeken. A Formula Student nemzetközi mérnökverseny egy versenysorozat, melynek célja egy olyan formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra vitele, amelyet kizárólag egyetemi hallgatók valósítanak meg.

2014-ben az Arrabona Racing Team lett az első olyan magyar Formula Student csapat, amelynek sikerült megszereznie az összesített első helyezést egy nemzetközi Formula Student versenyen, az elmúlt években más magyarországi Formula Student csapatnak még nem sikerült elérni ehhez hasonló eredményt.

Legszebb eredményeik közé tartozik a 2022-es szezonban, a Formula Student Germany-n megszerzett összesített 2.helyezés, valamint a Formula Student Austria-n megszerzett összesített 2. helyezés. E mellett 2022-ben hazai pályán, a Formula Student East-en sikerült elhozni az összesített 3. helyezést is.

Jelenleg kettő projekten dolgozik közel 60 csapattag az Arrabona Racing Team-nél. Elsődleges projekt az ART_10 fejlesztése, amely egy belsőégésű Formula Student járművet takar, emellett a Driverless Formula Student jármű fejlesztésén is párhuzamosan munkálkodnak a hallgatók.

Csapatvezető: Hege Kristóf

E-mail cím: kristof.hege@arrabonaracing.hu

Telefonszám: +36 30 634 0259