Hallgatói Tehetséggondozás

SZEnergy team

A SZEnergy Team a Széchenyi István Egyetemen működő, oktatói és kutatói mentorálással tevékenykedő hallgatói versenycsapat, mely elektromos járművek fejlesztésével és építésével foglalkozik.

2005 óta a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék és a Járműipari Kutatóközpont oktatóinak és kutatóinak mentorálásával a csapat számos elektromos meghajtású versenyautót épített. Eleinte napelemek szolgáltatták az elektromos energiát később pedig akkumulátorról üzemeltetett, tisztán elektromos meghajtású autókat fejlesztett és épített a csapat. A SZEnergy Team autói a csapat kutatási és fejlesztési eredményeit, országos és nemzetközi szinten is bizonyították már. 2008 óta minden évben részt vesz a csapat a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyén, a Shell Eco-marathon Europe-on, amit eddig 4 alkalommal sikerült megnyerni.

A Shell Eco-marathon egy már több mint 30 éve megrendezésre kerülő energiahatékonysági verseny, ahol diákok-hallgatók versenyeznek a saját tervezésű és építésű versenyautóikkal, hogy kiderüljön, ki tudja a lehető legnagyobb távot megtenni az adott egységnyi energiából.

Jelenleg a csapat a 2019-ben épített SZEmission Battery Eletric verseny járművet fejleszti és a 2020-as évben pedig becsatlakozott egy Formula Student Electric jármű fejlesztésébe.

Csapatvezető: Miklós Máté

E-mail cím: miklos.mate@ga.sze.hu

Telefonszám: +36 20 559 9344