Hallgatói Tehetséggondozás

SZEngine

A SZEngine Motorfejlesztő Csapat 2008-ban jött létre az Audi Hungaria Belső Égésű Motorok Tanszék és az Audi Hungaria Motorfejlesztési Részlegének támogatásával a Széchenyi István Egyetemen.

A csapat különleges kapcsolatban áll a Formula Student versenysorozattal, ahol az egyetemi és főiskolai hallgatókból álló csapatok feladata egy együléses formula-típusú versenyautó megtervezése és megépítése, majd azzal különböző statikus és dinamikus versenyszámok teljesítése.

A csapatok kereskedelmi forgalomból szerzik be motorjaikat, melyek csak komoly átalakítások után lesznek alkalmasak a versenyzésre. Ezzel szemben a SZEngine egy egyedi, innovatív, kimondottan a versenysorozat szigorú szabályaihoz optimalizált motort fejleszt. A teszteléseket és kalibrációkat mind járműbe építve, mind a saját, hallgatók által fejlesztett motorfékpadján tudja végezni a csapat.

Kezdetben kizárólag a motorok fejlesztésével foglalkoztak, majd a 2016-os évtől kezdve az egyetem másik Formula Student csapatával közösen, az Arrabona Racing Team csapatával kooperálva vesz részt a versenysorozatban. A SZEngine számára a 2019-es szezon volt a legsikeresebb, ugyanis a magyarországi FS East versenyen 2. helyezést, a csehországi FS Czech Republic versenyen 1. helyezést értek el az üzemanyag-hatékonysági versenyszámban.

Csapatvezető: Lugosi Lilla

E-mail cím: lilla.lugosi@szengine.hu

Telefonszám: +36 20 230 2000