Hírek

Megnyitották a 2023-as SZEzont a Széchenyi István Egyetem hallgatói csapatai

Első alkalommal tartott közös SZEzonnyitó elnevezésű rendezvényt a Széchenyi István Egyetem három autósportban tevékenykedő hallgatói csapata, a SZEnergy Team, az Arrabona Racing Team és a SZEngine, október 11-én, a Kari Napok keretei között. A vendégek betekintést kaptak a Shell Eco-marathon és a Formula Student világába. A versenycsapatok rövid kerekasztal-beszélgetést követően Showrunnal is lenyűgözték a támogatókat, az oktatókat és a hallgatókat.

A 2023-as SZEzonnyitót a Széchenyi István Egyetem versenycsapatai az idén először közösen rendezték meg a Mendezsment Campuson, október 11-én. Az eseményt dr. Hanula Barna az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar dékánja nyitotta meg.

„Mindig is olyan SZEzonnyitó rendezvényt szerettem volna megnyitni, ahol egy sikeres szezonra is visszatekinthetünk, amelyben a hallgatói csapatok megérkeztek a világ élvonalába” – fogalmazott dr.  Hanula Barna.

A dékáni gondolatokat követően prof dr. Lakatos István, a Közúti Vasúti Járművek Tanszék vezetője és prof. dr. Feszty Dániel, a Járműfejlesztési Tanszék vezetője köszöntötte a megjelenteket. A tanszékvezetők kiemelték a csapatmunka jelentőségét, és gratuláltak a kimagasló eredményekhez, amelyeket a 2022-es szezonban értek el a hallgatók. 

A SZEzonnyitó rendezvény kezdete 
Forrás: Dudás Máté

A versenyek részletes eredményei nyári cikkeink között tekinthetők meg.Az eredmények önmagukért beszélnek, azonban a kerekasztal-beszélgetés során elárulták a csapatvezetők a sikerek mögött rejlő titkokat, nehézségeket, valamint beszámoltak a következő év fejlesztési stratégiájáról is. Kiemelték, hogy a győri egyetem és a partnervállalatok támogatása nagymértékben hozzásegítette a csapatokat az elért nemzetközi sikerekhez.

 

Kerekasztal-beszélgetés a SZEzonnyitón
Forrás: Dudás Máté

„A Széchenyi-egyetem ZalaZONE-on található tesztpályáján rengetegszer volt lehetőségünk tesztelni a versenyünk előtt” – mondta Miklós Máté, a SZEnergy team vezetője. 

„Az intézmény által biztosított laboratóriumokban páratlan körülmények között, professzionális eszközökkel tudjuk tervezni és építeni a versenyautónkat” – egészítette ki Hege Kristóf, az Arrabona Racing Team vezetője.

„A vállalatok anyagi hozzájárulása is elengedhetetlen volt a sikereinkhez” – zárta Deák Maximilián, a SZEngine vezetője.

SZEzonnyitó Showrun a parkolóban
Forrás: Dudás Máté

A rendezvény a SZEnergy Team önvezető demonstrációjával és a Formula Student-csapatok Showrunjával ért véget. A SZEzonnyitó rendezvény az első mérföldköve volt a hallgatói csapatok szorosabb összefogásának. Az esemény látványosan tükrözte, hogy habár különböző versenyekkel és szabályzattal rendelkeznek, mindig szívesen kooperálnak egymással és segítik társaikat a szakmai fejlődésben.