EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00001 – Tehetséggondozás és kutatói utánpótlás fejlesztése autonóm járműirányítási technológiák területén

Pályázati azonosító: EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00001

Kedvezményezett (Konzorciumvezető): Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

Konzorciumi partnerek: Széchenyi István Egyetem (SZE), Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)

Támogatási összeg: 1, 762 milliárd Forint

Kedvezményezett egyetem: Széchenyi István Egyetem (SZE)

Szerződött támogatás részösszege: Széchenyi István Egyetem (SZE) 277,5 millió Forint

Támogatás mértéke: 100%

A projekt időtartama: 2017.06.01. – 2022.05.31.

Projektismertető:

A 2017. június elején indult projektünk célja tehetséggondozás és a kutatói utánpótlás fejlesztése autonóm járműirányítási technológiák területén, melyet a programot megvalósító három intézmény: BME, ELTE, SZE együttműködve kíván elérni. Ezen feladat megvalósítása keretében olyan mérnöki utánpótlás nevelése a cél, mely felkészültsége és szakmai tudása alapján helyet biztosít Magyarország számára az autonóm járművek kutatása területén vezető szerepet játszó országok körében. 

A projekt elsődleges célja a hozzájárulás a minőségi tudományos utánpótlás-nevelés korszerűsítéséhez az informatika és számítástudomány interdiszciplináris területein, az autonóm járműirányítási technológiákhoz kapcsolódó témakörökben.

A projekt

  • növelni kívánja a kutatói létszámot az utánpótlás biztosításával;
  • fejleszteni kívánja a tehetségsegítő programokat, amelyek az arra érdemes hallgatóknak lehetőséget és anyagi hátteret biztosítanak a tudományos fejlődésre, az oktató pályára való továbblépésre;
  • valamint szolgálni kívánja a hazai- és nemzetközi kutatói mobilitást, a hazai- és nemzetközi kutatói együttműködéseket, illetve kutatói közösségek együttműködését.

A projekt tevékenységei az egyetemi oktatás és kutatás teljes spektrumára kiterjednek. A PhD képzés színvonalának és minőségének fejlesztése mellett elősegítjük a tehetséges BSc és MSc hallgatók tudományos diákköri tevékenységeit, a szakkollégiumok színvonalának emelését és minőségének javítását. Tudományos műhelyeket, szakmai csoportokat hozunk létre a jobb együttműködés ösztönzésére és a hatékony kutatómunka segítésére.

Weboldal: http://www.kjit.bme.hu/index.php/hu/kutatas/efop-3-6-3