Hírek

WHB Győr Rally: itt vannak az egyetemet is érintő forgalomkorlátozások részletei

A WHB Győr Rally 2023. szeptember 8-10. között zajlik Győr különböző városrészein, környező településeken és a Rábaringen. Alább a tervezett győri – a Széchenyi István Egyetemet is érintő – forgalomkorlátozásokat foglaljuk össze.

Gyalogos közlekedés

A WHB Győr Rally belvárosi gyorsasági szakaszán a résztvevők 2023. szeptember 10-én várhatóan 10 órától rajtolnak, ennek előkészítése és lebonyolítása érdekében Győr belvárosában 2023. szeptember 10-én 7 órától 18 óráig forgalomkorlátozások lépnek életbe. A korlátozások a gyalogos és az autós-, valamint a közösségi közlekedést is érintik.

Gyalogosan a Kálóczy teret, a Rónay Jácint utca páratlan számú oldalát, valamint a Széchenyi István Egyetem campusát az Egyetem tér, P1 parkoló mellett kialakított áteresztési ponton keresztül lehet majd megközelíteni és elhagyni.

A pálya nyomvonala a Jedlik Ányos híd, az Egyetem tér, a Vásárhelyi Pál utca, a Deák Ferenc sétány, a Hédervári út, a Rónay Jácint utca, a Kálóczy tér, a Kossuth híd, a Móricz Zsigmond alsórakpart (és parkolója), a Móricz Zsigmond rakpart és az Új-Kapu utca térképen megjelölt szakaszait érinti. A pálya nyomvonala által érintett útszakaszokon a lakosság gyalogos közlekedése 9 óra előtt és előreláthatólag 16:30 után lehetséges. A megkülönböztető jelzéssel érkező járművek a verseny biztonságos leállítása után tudnak belépni az érintett területekre.

A Szövetség utca felől a Dunakapu tér felé a gyalogos közlekedés a verseny teljes időtartama alatt zavartalanul lehetséges a Westy hajó felöli (páros házszámú) oldalon. A Hédervári úti Tesco Expressz gyalogos megközelítése biztosított. A Kálóczy tér gyalogos megközelítése a Jedlik híd irányából gyalogosan lehetséges. A Püspökerdő gyalogos megközelítése az Aranypart II szabadstrand felől biztosított.

Parkolók kiürítése

A lezárások által érintett területeken 2023. szeptember 10-én 06:45-ig és 18:00-tól van lehetőség gépjármű közlekedésre. A rendezőbizottság kéri a tisztelt lakosságot 2023. szeptember 10-én legkésőbb 06:30-ig az érintett területekről a parkoló autókat távolítsák el és figyeljék a kihelyezett tájékoztató táblákat. 07:00-tól a területen hagyott járműveket elszállítják, az elszállított autók tárolása az egyetemi edzőcsarnok előtti parkolóban (P5) történik. Az Egyetem P2 parkolója (parkolóház) nem kerül lezárásra, így megkérünk minden egyetemi polgárt, akinek a hétvégén itt lesz az autója, itt helyezze el. Ezt megközelíteni és elhagyni gépjárművel szeptember 10-én 6.45-ig, és 18.00-tól lesz lehetőség.

Az ETO Park Élményközpont korlátozások nélkül üzemel. A rendezők 2023. szeptember 6. 12:00 után a parkolót kiürítik, az ott hagyott járműveket átszállítják a Jégcsarnok parkolójába. A WHB Győr Rally szervizparkjának kialakítása után a parkolás korlátozottan lehetséges.

A Városháza tér környékén forgalmi rend változás várható 2023. szeptember 8-10. között. A hétvége folyamán megnövekedett autós forgalom várható, kérjük a közlekedők türelmét, megértését és fokozott figyelmét.

Üzletek megközelítése

A pálya nyomvonalán lévő üzletek nyitvatartása zavartalanul lehetséges, amennyiben a terület gyalogos forgalom által megközelíthető. A lezárások által érintett üzletek gyalogosan 2023. szeptember 10-én 9 óráig és 18 óra után érhetők el.

A WHB Győr Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, a Gyorrally.hu-n, valamint a Rallycafe.hu-n.

Forrás: https://www.uni.sze.hu/post/whb-gy%C5%91r-rally-lakoss%C3%A1gi-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%A1s-a-gy%C5%91ri-forgalomkorl%C3%A1toz%C3%A1sok-%C3%B6sszefoglal%C3%A1sa